REKRUTTERING
Hver femte ansat har skiftet arbejde sidste år!
Hvad skal der til for at skabe et længerevarende ansættelsesforhold?
Hemmeligheden bag vellykket rekruttering er at fjerne et ensidigt fokus på kandidaten!
I 2023 fik næsten 1 million danskere nyt job, viser data fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er det næsthøjeste tal i statistikkens levetid, der går tilbage til 2009.
​
Her er de mest hyppige årsager til jobskifte
​
1. Behov for nye udfordringer
2. Bedre udnyttelse af sine kompetencer
3. Ønsket om højere løn
4. Dårligt arbejdsmiljø
Ofte benyttes personlighedstests i rekrutteringsprocessen for at sikre, at den rette person ansættes. Dog er ingen af ovenstående årsager til jobskifte mulige at forudse i en persontypetest, et CV, til jobsamtalen eller når kontrakten indgås og forventningerne til ansættelsen italesættes.
​
Men hvad skal der så til for at skabe et længerevarende ansættelsesforhold?
Hemmeligheden er at fjerne et ensidigt fokus på kandidaten i ansættelsesprocessen og modigt spørge os selv, hvordan vi som virksomhed kan sikre os, at vi også er den rigtige arbejdsplads for den kommende medarbejder?
​
Med andre ord. Ved vi hvem vi selv er, kender vi vores kompetencer, styrker og begrænsninger, som team og som virksomhed, i mødet med ”vores nye kollega”, så accept og forståelse af forskellighed, kan være et grundlag for respekt, åbenhed og tillid i opstarten af samarbejdet?
Højst sandsynligt ikke!
Vi må derfor gentænke hele rekrutteringsprocessen og i fremtiden også teste teamet, så vi ikke kun får den rigtige kandidat, men også er den rigtige arbejdsplads for vores nye kollega.